RELEVANT

NIEUWS

Wellness in de herfst

27/09/2022
wellness-in-de-herfst

Beste saunafan,

Na de rush van de eerste school- en werkdagen is het tijd om weer even op de rem te gaan staan. Van prachtige zomerdagen en -avonden met bijhorende barbecues, terrasjes en festivals voor de volwassenen en tal van (outdoor) activiteiten voor de kids plotsklaps staan drummen in een zware ochtend- en avondspits naar en van de schoolpoort en het werk eist doorgaans snel z’n tol. Als gezondheidsambassadeurs kunnen we je alleen maar aanraden om vanaf dag één voldoende rust in te plannen, in welke vorm dan ook, zodoende je zowel fysiek als mentaal te wapenen tegen de herfst- en winterperiode die voor de deur staat.

En hoewel wij deze les intussen al een tijdje hebben geleerd, is het – in alle eerlijkheid – ook voor ons een moeilijke periode. De financiële kater die we overhielden aan de maandenlange verplichte sluiting van onze centra is nog niet half verwerkt en er ligt al een peperdure energiefactuur op tafel. Eentje die ons overigens niet enkel in de winter treft, daar sauna’s, stoombaden en alle bijhorende technieken het hele jaar door op volle toeren draaien. Dat geldt trouwens ook voor onze collega’s uit de privésauna-sector.

Dit gezegd zijnde, doen we er alles aan om de beleidsvoerders op een positieve manier te sensibiliseren over het belang van onze sector voor de gezondheid van de bevolking. Een sauna-uitje op eigen bodem is de ideale ‘getaway’ voor wie graag even ontsnapt aan de dagdagelijkse drukte en zijn of haar batterijen eens helemaal wilt opladen – geen overbodige luxe als je het ons vraagt.

Terwijl onze leden onder druk komen te staan, is het betaalbaar houden van sauna en wellness vandaag de dag onze grootste bekommernis. We willen namelijk vermijden dat mensen hun gezondheid de komende jaren om financiële redenen op de laatste plaats zetten. Als er iets is dat we de voorbije twee jaar hebben geleerd, is het wel dat ons welzijn (en dat van onze naasten) ons kostbaarste goed is. Laat ons dat ten allen tijde beschermen! Onze leden doen er alleszins alles aan om hun gasten van kop tot teen te verwennen bij een volgend bezoek.

Wanneer plan jij nog eens een dagje ‘heerlijk niets doen’ in?

Met warme groet,
Saunavereniging België

27/09/2022