OVER SVB

Je eigen sauna opstarten

OVER SVB.

Sauna in uw buurt

Beste collega,

Eerst en vooral willen wij u graag hartelijk verwelkomen in onze sauna- en wellnesssector. U heeft de stap genomen of u overweegt om een zaak te starten en de Saunavereniging België (SVB) kan u hier zeker op weg helpen.

Een sauna of wellness, privé of publiek, biedt heel wat uitdagingen inzake hygiëne, techniek, veiligheid en zoveel meer. De gebundelde SVB ervaring biedt u de mogelijkheid om deze uitdagingen heel wat makkelijker het hoofd te kunnen bieden. SVB is in 2001 ontstaan als beroepsorganisatie, maar is ondertussen zoveel meer. SVB is tevens een kwaliteitskeurmerk, dat de begrippen “hygiëne”, “veiligheid”, “innovatie”, … met zich mee draagt.

Gecoördineerde teksten van milieuvergunningendecreet en VLAREM (zwembadinrichtingen : zie titel II, Hoofdstuk 5.32.9)
Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid – inzake zwembaden en legionella
Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid – inzake legionella

Meer informatie over Bouwvergunning kan men krijgen bij de gemeentelijke ambtenaar
Meer informatie over Milieuvergunning en uitbating kan men krijgen bij de gemeentelijke Milieudienst en.of de Provinciale Gezondheidsinspectie

Door lid te worden van SVB garandeert u uw bezoekers dat uw faciliteiten aan de vooropgestelde regels voldoen inzake bovenstaande, belangrijke begrippen.

SVB IS NIET ZOZEER COMMERCIEEL INGESTELD, MAAR HOUDT ZICH WEL BEZIG MET HET INFORMEREN VAN ZIJN BEZOEKERS INZAKE:

Een SVB lidmaatschap verdient zich quasi onmiddellijk terug dankzij de overvloed aan gestructureerde informatie, de hulp van professionals, en de verschillende mogelijkheden die u hebt als lid van SVB.