VEELGESTELDE VRAGEN OVER SAUNA

VEELGESTELDE VRAGEN ... GEZONDHEID

ALLES OVER SAUNA

Sauna in uw buurt

WAAROM MOET U DOUCHEN VOOR EEN SAUNABEZOEK?

Het is comfortabeler voor u en de andere bezoekers van de sauna als u tijdens het zweten in de sauna niet naar die typische zweetgeur ruikt. Wie douchet voor een saunabezoekje met water en zeep wast alle bacteriën weg, daardoor gaat u wel transpireren, maar niet ‘stinken’. Bovendien is hygiëne het allerbelangrijkste in een goede sauna. Vergeet na het douchen u niet goed af te drogen, alvorens in de sauna te stappen.

HOE BELANGRIJK IS AFKOELEN NA DE SAUNA?

Heel belangrijk! Lees zeker ook eens ons artikel “rondje sauna” over het hoe en waarom van een goede saunasessie. Het is belangrijk om na het hevig opwarmen, het lichaam flink te laten afkoelen.

ZWANGER IN DE SAUNA?

Enige voorzichtigheid is geboden, maar verboden is het zeker niet. Lees ook ons artikel “Zwanger naar de sauna” en raadpleeg vooraf uw arts voor zijn/haar advies.

VERMAGER IK IN DE SAUNA?

Dit is een fabeltje! In de sauna verliest u geen grammetje. Wanneer u zich weegt vlak voor en vlak na een sessie is het mogelijk dat er na de sauna een lichter cijfer staat dan ervoor. Dit is echter enkel vocht dat u verloren bent, wanneer u iets drinkt of eet, is dat er meteen weer bij. Wel kan de sauna een hulpmiddel zijn bij het afvallen, aangezien door regelmatig naar de sauna te gaan je doorbloeding verbetert. Wie echt wil afvallen, moet iets aan zijn/haar voedingspatroon veranderen en misschien wat meer bewegen.

MOGEN KINDEREN IN DE SAUNA?

Waarom niet? Ook voor kinderen is de sauna gezond, het is wel belangrijk dat u hen te allen tijde begeleidt aangezien ze zelf nog niet zo goed kunnen aangeven wat hun grenzen zijn. Lees zeker ook ons artikel “Kinderen in de sauna“.

KUNNEN DIABETESPATIËNTEN IN DE SAUNA?

Onder het kopje “Sauna en gezondheid” gaven wij reeds een antwoord op deze vraag. Surf gerust eens daar naartoe.