SAUNA EN GEZONDHEID

ZWANGER NAAR ... DE SAUNA

ALLES OVER SAUNA

Sauna in uw buurt

In de sauna is het normaal dat u zweet. Wanneer u op voorhand een douche hebt genomen met water en zeep, dan stinkt u zeker niet, dan is het gewoon vocht dat u verliest. Door het douchen verwijdert u de bacteriën van uw lichaam en het zijn die bacteriën die voor de vervelende geur zorgen.

Bij het binnenkomen van het saunacentrum is een douche dan ook absoluut verplicht voor de start van een rondje sauna. Ook na elk toiletgebruik is een douche, omwille van dezelfde hygiënische redenen, verplicht. Na de douche goed afdrogen, zorgt ervoor dat vieze geurtjes helemaal geen kans krijgen.

ZWETEN, EEN NATUURLIJKE REACTIE IN DE SAUNA.

Zweten is normaal, het is een reactie van het lichaam. Op deze manier probeert ze de plotse hitte de baas te zijn. Het lichaam is gemiddeld zo’n 37°C, wanneer de omgevingstemperatuur plots stijgt (of bijvoorbeeld bij een zware, sportieve inspanning) krijgt het lichaam het heel warm. Het lichaam bestaat voor het grootste deel uit water, door te zweten verdampt dat water en komt het lichaam terug op een normale temperatuur.

In de sauna is het belangrijk dat het volledige lichaam op een handdoek rust. In zithouding is het dan ook de bedoeling dat ook de voeten op de handdoek staan. Op deze manier wordt vermeden dat de houten banken volledig doordrongen worden door zweet.