SAUNA EN GEZONDHEID

SAUNA ... OP LATERE LEEFTIJD

ALLES OVER SAUNA

Sauna in uw buurt

Wie gewend is om regelmatig naar de sauna te gaan, hoeft daar niet mee te stoppen omdat men een jaartje ouder wordt. Bent u ouder dan 60 en wilt u voor de eerste keer naar de sauna gaan? Consulteer dan eerst uw huisarts.

In de meeste gevallen is er geen enkele reden waarom u niet van de weldaad van een saunabezoek zou kunnen genieten. Uitzonderlijk zijn er gezondheidsproblemen waarbij enige voorzichtigheid geboden is, daarom is het ook beter om bij twijfel sowieso een deskundige te raadplegen.

VOORDELEN VAN REGELMATIG SAUNABEZOEK.

De voordelen van regelmatig naar de sauna gaan, zijn talrijk. De meest belangrijke moet de verbetering van uw immuniteitsysteem zijn. Door het afwisselen van warmte en koude wordt uw lichaam getraind, daardoor bouwt de weerstand op en wordt u minder snel ziek. Zo hebben mensen die vaak naar de sauna gaan, minder last van griep, verkoudheid, etc.

Ook de huid wordt er beter van, dankzij de krachtige doorbloeding krijgt ze een grote dosis zuurstof te verwerken, waardoor de teint verbetert. Ook een zachte, gereinigde huid is een fijn gevolg van een saunabezoek.

Een ander voordeel is de rust die het met zich meebrengt. Eventjes helemaal niets doen, geen zorgen en enkel genieten van het spel van warm en koud, brengt de geest tot rust.