SAUNA EN GEZONDHEID

SAUNA ... OOK VOOR KINDEREN?

ALLES OVER SAUNA

Sauna in uw buurt

In Finland nemen ouders hun kinderen al als baby mee in de sauna, maar wij kennen die traditie niet. Het is dan ook beter om eventjes te wachten tot uw kind zelf kan aangeven wanneer het te warm wordt. Baby’s hebben dat vermogen namelijk niet.

VOORZICHTIGHEID GEBODEN.

Bovendien hebben kinderen meer huidoppervlak dan lichaamsmassa en warmen ze dus te snel, te hard op. Kinderen moeten steeds begeleid zijn door een volwassene, om ongelukken te voorkomen en het is beter om sauna’s met een lagere temperatuur te nemen en slechts een korte tijd (max 5 min.) in de sauna te blijven.

GEZONDHEIDSEFFECTEN.

Wist u dat naar de sauna gaan goed is voor kinderen? Ze worden er net als volwassenen gezonder van en zijn beter bestand tegen infecties. Nerveuze kinderen zullen een betere nachtrust vinden. De inslaaptijd wordt verkort en de doorslaaptijd wordt verlengd. Ook concentratieproblemen schijnen er door af te nemen.

DE SAUNA IS GEEN SPEELTUIN.

Uiteraard is het de bedoeling dat kinderen gedurende het volledige saunabezoek in het gezelschap van een volwassene verkeren. Daarnaast dient u zich af te vragen of de sauna een ideale omgeving is voor uw kind, het is de bedoeling dat ook zij de rust en kalmte van het kuuroord respecteren, dat er niet gespeeld wordt in het zwembad, etc. Het ene kind is nu eenmaal het andere niet…