SAUNA EN GEZONDHEID

SAUNA EN ... DIABETES

ALLES OVER SAUNA

Sauna in uw buurt

Diabetes is een ziekte waarmee men in principe naar de sauna mag gaan. SVB raadt alle diabetici aan om het advies van de behandelende geneesheer te vragen alvorens naar de sauna te trekken. Wie graag wat meer info heeft, kan dat hieronder vinden.

WAT IS DIABETES?

Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Het lichaam is niet meer in staat om zelf de bloedsuikerspiegel te regelen. Er wordt geen insuline meer aangemaakt of er wordt slecht gereageerd op de insuline en daardoor voelt u zich moe en futloos. Insuline inspuiten zorgt ervoor dat het lichaam weer in evenwicht komt en dat u zich beter voelt. Door het verschil van warm en koud schommelt de bloeddruk en het is daardoor dat diabetespatiënten moeten opletten.

DIABETES EN DE SAUNA.

Patiënten met diabetes kunnen zeker en vast van de weldaad van een sauna genieten, maar moeten uiteraard wel een beetje opletten. De bloedcirculatie van de huid stijgt, wat wil zeggen dat de insuline sneller wordt geabsorbeerd en dus ook sterker van werking is. Vlak voor de sauna insuline spuiten, is dan ook geen goed idee. U doet er beter aan om steeds in gezelschap naar de sauna te gaan, regelmatig de glucosewaarden te meten en een snack voor noodgevallen te voorzien. Wees ook redelijk tijdens uw saunabezoek, beperk uw tijd in de hete ruimtes, koel goed af en rust voldoende tussen twee saunasessies.

CHECKLIST:

Bron: Met diabetes de sauna in – Frederik Muylle – Diabetes Info