SAUNA EN GEZONDHEID

SAUNA EN ... DE LUCHTWEGEN

ALLES OVER SAUNA

Sauna in uw buurt

In de sauna verbetert de doorbloeding van het lichaam en dus ook van de luchtwegen, er wordt meer slijm afgegeven en de ademhaling wordt gestimuleerd. Op de site van de Nederlandse Sauna Vereniging lezen we dat er reeds verschillende experimenten werden gedaan waarbij de slijmafscheiding in de luchtwegen wordt verhoogd, m.a.w. een saunasessie is helemaal niet slecht voor de longen, integendeel!

Mensen met een chronische bronchitis, en dus veel last van vastzittend slijm, gaan een groot verschil voelen na een saunabezoek. Bovendien is de sauna goed voor de doorbloeding van niet alleen het lichaam en de huid, maar dus ook van de ademhalingsorganen.

HET EFFECT VAN DE SAUNA OP DE ADEMHALING.

Een droge sauna is geschikt voor alle mensen met ademhalingsproblemen, omdat de lucht hier helemaal niet zwaar aanvoelt. Wie toch moeilijkheden heeft met ademhalen in een hete sauna, moet zeker eens een infraroodsauna proberen, in deze sauna wordt niet de lucht, maar de saunabezoeker verwarmd. Ook een stoombad kan verlichting brengen, bijvoorbeeld bij mensen met last van sinusitis, lezen we op gezondheid.be.

Mensen met ademhalingsproblemen of astma die voor de eerste keer naar de sauna willen gaan, doen er beter aan om eerst even met hun dokter te overleggen.

Bron: www.nsv.nl, www.gezondheid.be