SAUNA EN GEZONDHEID

SAUNA EN ... DE HUID

ALLES OVER SAUNA

Sauna in uw buurt

De temperatuur van het lichaam verandert inwendig niet echt, maar de huid wordt wel warmer dan 40°C. Wie regelmatig in de sauna gaat, heeft een betere weerstand en is dus minder vatbaar voor infecties. Huidschilfers komen los in de sauna en daardoor wordt de huid zachter en soepeler. Een ander positief kenmerk is dat de huid minder snel veroudert wanneer men regelmatig een saunabad neemt.

SAUNA REINIGT JE HUID.

Bovendien is het vocht- en het zuurgehalte van de hoornlaag beter samengesteld, deze huidlaag beschermt de huid tegen uitdroging, afvalstoffen en zonlicht. Wie last heeft van puistjes, doet er ook goed aan regelmatig naar de sauna te gaan, aangezien zo de huid grondig gereinigd wordt, van binnenuit. Vergeet zeker niet voor en na een saunasessie iets te drinken (water, thee, fruitsap, …) en na een douche de huid in te smeren met een hydraterende bodycremè voor een optimaal effect.

Door de warmte zetten de poriën zich open, daardoor kan het vuil en talg de huid makkelijk verlaten. Door de koude sluiten de poriën zich snel. En dankzij de afwisseling van warm en koud, en open en toe, wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Het is dankzij die verbeterde doorbloeding dat de huid voorzien wordt van alle voedingstoffen en er dus ook beter uitziet en zachter aanvoelt.

Bron: Biological effec of far-infrared therapy on increasing skin microcirculation in rats (Photodermatol Photoimmunol Photomed, 2006), Effect of regular sauna on epidermal barrier function and stratum corneum water-holding capacity in vivo in humans (Dermatology 2008), Harvard Health Publications: Sauna Health Benefits: Are saunas healthy or harmful?