ALLES OVER SAUNA

Een rondje sauna

ALLES OVER SAUNA

Sauna in uw buurt

Een rondje sauna bestaat uit verschillende stappen. Niet alleen het opwarmen is belangrijk, het afkoelen is dat evenzeer en ook het tot rust komen tussen twee sessies is noodzakelijk.

TOILET.

Sauna werkt stimulerend op de nieren, maak daarom eerst gebruik van het toilet alvorens u het saunacentrum betreedt.

DOUCHES.

Sauna en hygiëne zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden.
Een warme douche en het gebruik van zeep is bij uw binnenkomst en telkens na het gebruik van het toilet verplicht. Ook bij het wisselen van de baden is het aan te raden om u goed af te spoelen, om de waterkwaliteit op peil te houden.

AFDROGEN.

Met een nat lichaam de sauna in, heeft absoluut geen nut, want zo wordt het zweten beperkt.

VOETBAD.

Gebruik geregeld het warm voetbad. Bij het begin van de saunabeurt om het lichaam voor te verwarmen en de voeten te desinfecteren, nadien om het lichaam na een afkoelingsbeurt op te warmen.

Het voetbad is de ideale plek om tussen twee saunasessies eventjes tot rust te komen. Laat voldoende tijd tussen twee saunasessies om uw lichaam de tijd te geven zich aan te passen aan het temperatuursverschil.

SAUNA OF STOOMBAD.

Luister naar je eigen lichaam en blijf in de cabine zolang u het zelf behaaglijk vindt, met een minimum van ongeveer 5 minuten. Als u liggend hebt genoten van uw saunabeurt, is het raadzaam enige tijd rechtop te zitten alvorens u desaunacabine verlaat. Op deze manier vermijdt u duizeligheid bij het buitenkomen. Voorkom echter altijd dat er transpiratievocht op de banken komt, gebruik dus een badlaken dat zo groot is dat ook uw voeten niet met de banken in aanraking komen.

AFKOELEN.

Spendeer evenveel tijd aan de afkoeling van uw lichaam als aan de opwarming. Geleidelijk afkoelen doet u best door te genieten van de buitenlucht, u kan een wandeling maken of even buiten zitten en goed in- en uitademen. De afkoelslang is de volgende stap, gevolgd door een koude douche, het koude dompelbad en/ of het zwembad.

RUST- EN RELAXRUIMTE.

Tijdens uw relaxdagje kan u tot rust komen in een van de vele rust- en relaxruimtes in het saunacentrum. Het is uiteraard niet de bedoeling dat u van de gelegenheid gebruik maakt om de andere gasten lastig te vallen. Ook gsm’s en andere elektronische apparaten zijn in de meeste wellnesscentra verboden om de rust en privacy van de gasten te garanderen.

Minstens een kwartier rusten tussen twee saunasessies is een absolute vereiste.

Als u graag een hapje eet of een uitgebreide maaltijd nuttigt, kan u steeds terecht in de bar of het restaurant van het kuuroord.

CHECKLIST VOOR JE EERSTE SAUNABEZOEK.