ALLES OVER SAUNA

EERSTE MAAL NAAR DE SAUNA

ALLES OVER SAUNA

Sauna in uw buurt

Vroeger gingen mensen vooral naar de sauna omwille van het gezondheidsaspect. Een rondje sauna maakt het lichaam schoon door het transpireren, bovendien komt ook de geest helemaal tot rust in deze rustige omgeving. Na verloop van tijd werd vooral het wellnessaspect veel belangrijker, vrouwen gingen in groep een dagje ontspannen, koppels kwamen tot rust in de sauna.

Een sessie in het “zweethok” deed men toen vooral voor het plezier. Vandaag is het een mooie mix van beide. We hebben oog voor de positieve invloed die een saunasessie op de gezondheid heeft, maar bovendien is het ook gewoon “fun”. Een belangrijk aspect van de sauna is het naakt zijn, er zijn voorstanders, er zijn tegenstanders

Feit blijft dat in de sauna niemand naar een naakte lichaam kijkt, het is er natuurlijk en niemand komt er met bijbedoelingen. Sommige wellnesscentra hebben afgescheiden gedeeltes voor mensen die naakt of met badkledij willen kuren, andere kuuroorden houden speciale badkledijdagen en nog andere houden vast aan het principe naakt in de sauna.

Welke manier van kuren u verkiest, u vindt ongetwijfeld uw gading in één van de vele saunacentra die lid zijn van SVB.